Omgeving vakantiepark bosrijk

Het vakantiepark Efteling Bosrijk ligt naast het attractiepark de Efteling. Wanneer je overnacht in Efteling Bosrijk heb je onbeperkt toegang tot de Efteling. De maximale verblijfsduur is vier nachten. Vlakbij het attractiepark en het vakantiepark ligt ook het Efteling Golfpark, een 18 holes golfbaan. In het Efteling theater kan je ook altijd een bezoek brengen aan een betoverende musical.


De Efteling

De meeste bezoekers van het vakantiepark Bosrijk, zullen hier overnachten vanwege de gratis toegang tot de Efteling. De Efteling is een attractiepark gegroeid van Sprookjesbos voor de allerkleinsten tot grootste themapark in Nederland voor alle leeftijden. Jaarlijks verwelkomt de Efteling ongeveer 3 a 4 miljoen gasten.

Raveleijn

De nieuwe sensatie in de Efteling van 2011 en ook op televisie te volgen. Het verhaal gaat over een familie die van de stad verhuist naar een dorp in het bos. Daar bevindt zich een oude geheimzinnige stadspoort. Zodra de kinderen door deze poort stappen, veranderen zij in volwassen ruiters en de raven veranderen in prachtige paarden. En dan begint een groot avontuur...

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is gelegen tussen  Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch en is ruim 3.500 hectare groot. Sinds 2002 zijn de Loonse en Drunense Duinen benoemd als Nationaal park samen met het gebied De Brand.

Kenmerkend van het park zijn de stuifzanden, die op zo'n uitgestrekte schaal nergens anders in Noordwest-Europa voorkomen. Ten zuiden van de droge duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand. Rondom het stuifzandgebied liggen uitgebreide bossen zoals Landgoed Plantloon met zijn oude statige lanen en karakteristieke boerderijen. Ook landbouwgebied het Hengstven ligt in het nationaal park en wordt nu zo beheerd dat de natuur meer kansen krijgt.

Het Duinengebied heeft een aantal hoofdingangen. Eén van de meest populaire ingangen is die bij de Roestelberg. De Roestelberg is een hoog duin aan de rand van het gebied. U vindt de Roestelberg als u van Kaatsheuvel naar Waalwijk rijdt. Naast de Roestelberg vindt u aan de Roestelbergse weg Café Restaurant De Roestelberg met een gezellig terras. Dit is een populair beginpunt en eindpunt van de bezoek aan de Duinen. Een kilometer achter het café vindt u recreatiepark, camping en brasserie Het Genieten. De brasserie heeft een fraai terras, een binnenspeeltuin, een prachtige buiten speeltuin en een dierenparkje. Voor honden is er een hondenbar. U kunt er gemakkelijk parkeren.


Kaatsheuvel

Met zo’n 16.600 inwoners is Kaatsheuvel nu de grootste woonkern van de gemeente. Een gezellig en dynamisch dorp met onder andere moderne winkelstraten, een bioscoop, tennisbanen, een snookercentrum en maneges. Kortom, te veel om op te noemen. Kaatsheuvel telt ook nog een aantal fraaie rijksmonumenten die zeker een bezoek waard zijn, zoals de St. Janskerk, de kerk van de H.H. Martelaren van Gorcum, molen "De Couwenberg" en de molen van "'t Curiosahuijs" aan de Zuidhollandsedijk.